Hvordan adskiller en opkoblet bil sig fra en smartphone?

En bil er ikke en smartphone på hjul. Den er heller ikke en pc, som kan genstartes, hvis der opstår et problem under kørslen. Din bil har brug for meget højere standarder, hvad angår sikkerhed, beskyttelse og private oplysninger.


En bil er et transportmiddel, hvis primære funktion er at bringe mennesker eller varer sikkert fra sted til sted. Det kræver meget højere standarder for sikkerhed, beskyttelse og private oplysninger i forhold til smartphones eller andre apparater. Den er ikke en pc, som kan genstartes, hvis der opstår et problem under kørslen.

Motorkøretøjer er udstyret med meget komplekse og teknisk følsomme systemer, som der skal opfylde de højeste tekniske og lovmæssige standarder. Disse systemer er både udviklet og overvåget af bilproducenterne, under streng hensyntagen til de trafiksikkerhedsmæssige regulativer, produktsikkerhed og kvalitetsstandarder – endda i nogle tilfælde langt udover det som er lovmæssigt påkrævet.

Desuden har et motorkøretøj en levetid på mindst 8-10 år, mens en gennemsnitlig smartphone har en livscyklus på 2-3 år og ofte anses for at være undværlig. Hardwaren i en bil skal være robust og stabil. I sidste ende er bilproducenterne ansvarlige for sikkerheden og beskyttelsen i de køretøjer, de sender på markedet.